Eten en drinken

Eten en drinken
Voor ieder die eten en drinken als hobby heeft is Barcelona als een hemel. Barzelonezen weten wel wat goed en lekker eten is, dat doen ze namelijk graag, en vooral veel. Je komt hier dus wel aan je trekken! Tapasbarretjes vind je op elke hoek van de straat, in de zomer struikel je over de terrasjes en langs de haven kun je genieten van heerlijke verse vis. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over eten en drinken in Barcelona!

Eetgewoonten

Ontbijt (el desayuno):
De dag begint meestal met een snelle stop bij een bakker of een koffiezaakje. Vaak hebben deze speciale aanbiedingen zoals een koffie en een zoet broodje voor €1,50. Bestel als een echte Barcelonese een “Café con leche y un croissant” en blader de kanten door die op de bar liggen.

Lunch
De Barzelonezen doen iets langer over het consumeren van hun maaltijd dan de Hollanders. Tijdens de lunch (tussen 14:30 en 16:00) wordt er vaak uitgebreid warm gegeten, vaker dan in Nederland gebeurt dit buiten de deur. De laatste jaren wordt het echter ook steeds populairder om even snel een broodje (bocadillo) te scoren bij een barretje om de hoek.
Diner (la cena):


‘s Avonds wordt er wederom warm gegeten, vaak thuis, vaak buiten de deur. Verwacht niet dat je om 18:00 al bij een restaurant terecht kunt want de meeste keukens openen pas om 20:00. Echter, in de toeristische gebieden (La Rambla, Barceloneta) willen de restaurants nog wel eens eerder openen (18:00).

Prijzen
Over het algemeen kun je stellen dat de prijzen voor voedsel lager liggen dan in Nederland. In restaurants variëren de prijzen voor een hoofdgerecht tussen de 8 en de 30 Euro, een beetje afhankelijk van hoe luxe je het maakt. Een prijs tussen de 10 en 15 Euro is echter het meest gangbaar.
Wil je niet teveel geld uitgeven? Dan kun je het beste tijdens de lunch uitgebreid gaan eten; veel restaurants hanteren dan een speciaal tarief voor een “menu del dia”. Vaak is dit een vast menu waarbij je kunt kiezen uit een klein aantal voor-, hoofd-, en nagerechten. Vaak ben je tussen de 10 en 15 Euro kwijt voor een driegangenmenu.

Restaurants
Een populaire buurt om te gaan eten is de oude visserswijk Barceloneta. Hier vind je allerlei (toeristische) visrestaurants waar je prima kunt eten. Tevens vind je hier een aantal leuke tapasbarretjes en cafeetjes waar je lekker op het terras kunt zitten. Andere buurten waar je veel restaurants kunt vinden, zijn Gracia, Ciutat Vella, Eixample en Poble Sec.
Specialiteiten uit Barcelona en omgeving

Spaanse tapas
Denk je Spanje, denk je tapas. Tapas is dan ook goed en veel verkrijgbaar in Barcelona. De meeste barretjes zijn wel voorzien van een aantal basistapas zoals Patatas Bravas (gefrituurde aardappeltjes met een pittige saus) of Tortilla de Patatas (een dikke Spaanse omelet met aardappel). Bij deze overheerlijke hapjes hoort een Catalaanse Cava (een soort champagne) of een grote kan Sangria. Als toetje is de Crema Catalana een absolute must, deze vanillepudding met gebrande suikerlaag heeft wat weg van creme brullée en is minstens net zo lekker!