Taal in Barcelona

Catalonië heeft zijn eigen taal: Catalaans. De meeste mensen die in Barcelona wonen zijn tweetalig en spreken Catalaans en Spaans, wat ook een officiële taal is. Straatnamen en de meeste weg- en verkeersborden zijn in het Catalaans.

Veel restaurants, vooral die in het centrum van de stad, hebben menu’s in verschillende talen. Maar als er iets is wat je niet begrijpt, wees dan niet bang om het te vragen, de mensen zullen maar al te graag helpen. Veel mensen uit Barcelona begrijpen Engels en Frans.

Bezoekers aan Barcelona komen goed af met Spaans, hoewel de lokale bevolking blij is met een groet in het Catalaans.
Vooral in de toeristische sector spreken veel werknemers Engels. Zelfs de jongere mensen kennen meestal wel wat Engels. Wat de oudere bewoners betreft, moet u een beetje Frans uitproberen, want sommige woorden van het Catalaans lijken erg op die van het Frans.

Het Catalaans is een onafhankelijke taal, en niet een Spaans dialect, zoals vaak wordt verondersteld. Dit is een belangrijk onderdeel van het Catalaanse zelfbegrip.

Als je langer (ver)blijft, studeert of woont

Talen leren in Barcelona
De meest effectieve manier om een vreemde taal te leren is zonder twijfel een verblijf in het land waar de taal wordt gesproken. Als u geïnteresseerd bent in het leren van Spaans, is het geen nadeel om dit in Barcelona te doen, ook al is het Catalaans de tweede moedertaal.
Ondanks de culturele en politieke autonomie van Catalonië spreken bijna alle Catalanen Spaans, vaak als eerste moedertaal. Op taalscholen in Barcelona heb je meestal native speakers. Om het risico dat je buiten de school in het Duits praat te minimaliseren, kun je vragen om in een gastgezin of in een appartement met andere Spaanse studenten te verblijven. Ook het deelnemen aan excursies na de les, waarbij de bezienswaardigheden in het Spaans worden beschreven, zal een goede training zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *