1. Dat er langer gebouwd is over de Sagrada familie dan andere beroemde bouwwerken zoals bijvoorbeeld de pyramides in Egypte: Over architectuur gesproken, de bouw van de Catalaanse architect Antoni Gaudí’s magnum opus Sagrada Familia begon in 1882. Tot op de dag van vandaag is de basiliek nog steeds niet voltooid, maar er is een datum van voltooiing vastgesteld die samenvalt met de honderdste verjaardag van de dood van de architect (die, verrassend genoeg, binnenin begraven ligt!). Omgekeerd schatten Egyptologen dat de Grote Piramiden van Gizeh in 10-20 jaar met oude gereedschappen zijn gebouwd.
Sagrada Barcelona tips om te reizen die je nog niet wist
Sagrada in aanbouw

2. Barcelona heeft het grootste voetbalstadion in Europa. FC Barcelona (in de volksmond bekend als Barça) is een van de meest populaire voetbalclubs ter wereld en speelt ook in het grootste stadion van Europa. Als u Camp Nou niet heeft bezocht, is de enorme omvang (het heeft een capaciteit van bijna 100.000) zeker iets om te zien. Er is een museum en u kunt zelfs een rondleiding krijgen om het stadion te zien door de ogen van de spelers en de fans. En als je naar een wedstrijd kunt gaan, nog beter!

3. Het is algemeen bekend dat Barcelona een wereldberoemd architectonisch erfgoed heeft. UNESCO heeft negen van de belangrijkste gebouwen van de stad op de werelderfgoedlijst geplaatst, maar Barcelona heeft ook het geluk een lange lijst van minder bekende, maar even spectaculaire gebouwen te hebben die een belangrijke toegevoegde waarde voor de stad betekenen en die net zo onmisbaar zijn als de meest bezochte bezienswaardigheden.

Palau Baró de Quadras. Wist je dat je een schat uit het Romeinse Barcelona kunt bezoeken, verscholen in het hart van de Gotische wijk? Op een kleine middeleeuwse binnenplaats vind je vier zuilen uit de oude tempel van Augustus, die getuigen van het Romeinse verleden van de stad en je direct terugbrengen naar die tijd. Als u de geschiedenis van de stad wilt blijven ontdekken, raden we u aan om u te verliezen in het Palau de Requesens of Sant Pau del Camp, twee charmante, maar zeer verschillende, middeleeuwse juweeltjes: het eerste is een privé-herenhuis waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de stad en een menu kunt proeven geïnspireerd door de 14de- en 15de-eeuwse keuken; het tweede is een kleine romaanse kerk, een van de oudste in de stad, waar de tijd stilstaat en het lawaai en de drukte van de wijk Raval verdwijnt. En u kunt het Born Centre de Cultura i Memòria niet missen, dat het collectieve geheugen van de stad bewaart en een spectaculaire architectonische site en een permanente tentoonstelling heeft die laat zien hoe de stad er aan het begin van de 18e eeuw uitzag. De voormalige markt uit de 19e eeuw is nu een gedenkwaardige en ontroerende plek voor bezinning waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de Catalaanse natie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *