Hotels

Hotels

Veel nieuwe hotels in Barcelona

Barcelona werd, mede door de vele goedkope vluchten, overspoeld door toeristen en er was een enorm tekort aan hotels. De afgelopen jaren is er verwoed gebouwd om die achterstand weg te werken. Barcelona telt nu ongeveer 400 hotels en pensions, uiteenlopend van eenvoudige kamers voor 3 of 4 personen tot luxueuze vijfsterrenhotels.

Het hoogste niveau vindt u in de weelderige, avantgardistische of juist historische gebouwen, met weids uitzicht en onberispelijke bediening. Dat alles heeft natuurlijk zijn prijs. In de middenklasse is er een ruime keuze, met ook ruime, door de aangeboden faciliteiten en de ligging bepaalde prijsverschillen. Hoe verder buiten het centrum, hoe gunstiger het aanbod. Gezien het efficiƫnte openbaar vervoer, waarmee u in enkele minuten van de buitenwijken in het centrum bent, is het niet zo gek om een hotel in de periferie van de stad te zoeken.

In het centrum zijn veel pensions, vooral in de oude stad, in de zijstraatjes van La Rambla. Bij sommige kunt u niet reserveren. Dan moet u met uw koffers van deur naar deur slepen, maar u kunt de kamers dan wel van tevoren bekijken.

Hotelprijzen

De prijzen lopen enorm uiteen, afhankelijk van vraag en aanbod. Nu er flink wat accommodatie is bijgekomen, heeft u ook meer kans op een kamer onder de aangegeven prijs, zeker in het weekeinde en in het laagseizoen. Maar als er een beurs of een groot congres plaatsvindt, is er in Barcelona nog altijd een tekort aan kamers. Gek genoeg vormen niet juli en augustus, maar september en oktober het hoogseizoen. Er valt ook flink te besparen als u via onze website reserveert. Er zijn tal van aanbiedingen, met vaak extra kortingen voor het hele gezin. In de omgeving van de moderne Diagonal Mar bevinden zich vele nieuwe hotels, waar het aanbod goed en de prijzen redelijk zijn. Ze liggen een taxi- of metroritje van het centrum vandaan en zijn dus minder populair, maar u hebt er uitzicht op zee en de nachten zijn er een stuk rustiger dan in de binnenstad.

In reactie op het toenemende aantal toeristen bieden opportunistische inwoners van de stad allerlei alternatieve vormen van accommodatie aan. De laatste ontwikkeling is een appartement waar u zelf kunt koken, en veel oude gebouwen in de binnenstad worden opgeknapt als onderkomens voor toeristen.

Bed and breakfast accommodatie is ook ruim voorradig en heeft het voordeel dat men u nuttige tips kan geven en dat u het leven in de stad beter leert kennen.