Uitgaan in Barcelona

Uitgaan in Barcelona

In de avond

De meeste mensen die op vakantie gaan naar Barcelona kiezen voor een strandvakantie. ’s Avonds genieten zij van het bruisende uitgaansleven in de stad. In de afgelopen paar jaar zijn er wel een aantal clubs geweest die de deuren noodgedwongen moesten sluiten. Dit kwam doordat er strengere regels kwamen en doordat de buren vaak klaagden over geluidsoverlast. Toch kunt u in de stad nog genoeg leuke discotheken en clubs vinden. In de meeste cafés hangt een echte Spaanse sfeer, waardoor u kennis kunt maken met de cultuur.

Aan de boulevard La Rambla kunt u veel hippe clubs vinden. Hier vindt u ook een aantal beachclubs. Andere uitgaansgelegenheden zijn te vinden rondom de pleinen Plaça Catalunya en Plaça Reial. In de wijken El Borne en Raval zijn ook veel leuke cafés en clubs te vinden. Het aantal uitgaansgelegenheden in deze wijken is de laatste jaren behoorlijk gestegen. In de wijken Eixample, Gràcia en in de buitenwijken van Barcelona kunt u uitgaansgelegenheden vinden waar u nog echt van de Spaanse sfeer kunt proeven. Hier komen meestal maar weinig toeristen. Jonge inwoners van de stad ontmoeten elkaar aan het einde van de avond in barretjes en op pleinen in deze gebieden. Het is natuurlijk moeilijk om een keuze te maken uit de verschillende clubs en cafés. Daarom volgt hieronder een top tien van de uitgaansgelegenheden die in Barcelona te vinden zijn.

Barcelona slaapt nooit

Barcelona staat bekend als een stad die nooit slaapt. Wie na middernacht over La Rambla of de pleinen van Gràcia wandelt of een rilje door de stad maakt, ziet waarom dat zo is. Het is dan overal druk, en vaak moet het echte werk dan nog beginnen: de lounge bars stromen langzaam vol en veel clubs zijn rond die tijd nog maar net open. De meeste mensen ronden net hun avondmaaltijd af (veel restaurants gaan pas rond 21.00 uur open) of hebben nog even iets gedronken voordat ze op zoek gaan naar een plek om te dansen. En als de clubs tussen 3.00 en 5.00 uur sluiten, zijn er nog de ‘Afters’, waar men de juerga nog wel tot 8.00 of 9.00 uur kan voortzetten.

Dat is vooral een gebruikelijk schema voor donderdag tot zondag, maar ook op de andere dagen is er van alles te doen. En dat is begrijpelijk, zeker ’s zomers, als 2.00 uur het koelste en comfortabelste tijdstip van het etmaal is. En gek genoeg zitten de hardwerkende Catalanen de volgende ochtend toch weer keurig op tijd achter hun bureaus.

De bars

Het aanbod is oneindig, van kantineachtige buurtcafés tot strakke designbars, van de melkbar tot new age cafés voor sapjes en powerdrankjes, van cocieleries tot xampanyeries, van bars met livemuziek tot danszalen, van chiliout lounges tot restaurants die na etenstijd onder lei ding van een dj in dans cafés veranderen. Het moeilijkste is om te kiezen, dus volg de massa, die meestal de meest trendy gelegenheid wel weet te vinden.