Vervoer in Barcelona

Toeristenbus

Een handige manier om een algemene indruk van de stad te krijgen is vanuit de officiële toeristenbus, de Barcelona Bus Turistic, die langs de bezienswaardigheden rijdt. Er bestaat een noordelijke en een zuidelijke lijn en u kunt in en uitstappen waar u wilt. De bus biedt ook korting op entreeprijzen. De bus rijdt het hele jaar door en de eerste vertrekt om 9.00 uur vanaf het Plaça de Catalunya. Er zijn ook bussen geschikt voor rolstoelen en dubbeldekkers met een open bovenverdieping. Ga voor informatie en kaartjes naar de toeristenbureaus op het Plaça de Catalunya of in Estació de Sants.

De auto

De auto is het meest flexibele vervoermiddel om de rest van Catalonië te zien, maar in Barcelona kunt u de auto beter niet gebruiken. Fout parkeren, zeker bij uitritten en privé garages, wordt heel snel bestraft met wegslepen, en de daaropvolgende boetes zijnhoog. Als uw auto is weggesleept, vindt u op de plek waar u geparkeerd had een document met daarop een driehoekig symbool geplakt. Op dat papier staat waar u uw auto terug kunt krijgen. Parkeren langs de stoeprand mag alleen bij een blauwe band op de weg en als u een kaartje in de automaat hebt gekocht. Er zijn (dure) parkeergarages op het Plaça de Catalunya, in de Passeig de Gràcia, en het Plaça de la Catedral. Automobilisten moeten voetgangers op zebrapaden voorrang geven en stoppen als het voetgangerslicht groen is, maar vaak doen ze dat niet.

Aquarium de Barcelona

Eén van de grootste aquaria in Europa is L’Aquarium de Barcelona. U kunt hier door een van de watertunnels lopen waar haaien en vissen rondom zwemmen. Zo lijkt het net alsof u zelf onder water bent. Als u een ervaren duiker bent, mag u zelfs met haaien zwemmen. Hiervoor moet u wel eerst een cursus volgen bij het aquarium.

Zoo Barcelona

Een leuk uitje voor het gehele gezin is de Zoo Barcelona. Dit is een prachtige dierentuin waar u een grote verscheidenheid aan dieren kunt vinden. Hier vindt u ook een aantal dieren die enkel in Spanje voorkomen. In de dierentuin is tevens een dolfinarium te vinden. Zoo Barcelona is gebouwd in het Parc de la Ciutadella.

FC Barcelona

Voetballiefhebbers vinden het natuurlijk fantastisch om het stadion van FC Barcelona te bezichtigen. De naam van dit stadion is Camp Nou. U kunt tevens het museum van de club een bezoekje brengen. Hier kunt u de prijzenkast terugvinden.